5 klassiske looks som aldrig går af mode

5 klassiske looks som aldrig går af mode

Slået fra Af

Flere gange om året kommer der en ny kollektion. Et tilhørende modeshow. En masse artikler der opsummerer indholdet. Ny mode i butikkerne. Nogle gange ligner de nye trends noget vi har set før, andre gange er det mere futuristisk. I kontrast til den skiftende mode, har vi de klassiske looks som er forblevet en integreret del af klædeskabet. Varer det for evigt? Det vides ikke. Her kommer dog 5 ikoniske bud på mode, som aldrig går af mode.

1. Læderjakken – det klassiske look med edgeLæderjakken - en af de klassiske looks

En læderjakke er ikke nødvendigvis alles musthave. Den passer traditionelt ind i et lidt mere rå stil. Den kan dog også sagtens bæres over en sommerkjole eller et par almindelige jeans. Det er nok netop den tidløse udstråling der giver læderjakken sit præg. Det er virkelig et af de klassiske looks med edge.

Fordelen ved en læderjakke er, at den er praktisk og passer sammen med rigtig meget. Tilføj et halstørklæde, og det bliver til en let vinterjakke. Hvis du er dyreven og gerne vil have en læderjakke alligevel, er der ingen grund til at vælge ægte læder. Der findes mange gode kunstige alternativer. 

2. “Den lille sorte” – det festlige klassiske lookWoman Lifting Left Foot While Holding Blue Denim Jacket

Den lille sorte kjole er noget af det mest ikoniske stykke tøj der findes. Det er et bevis på, at god stil ikke behøver at være kompliceret. En pæn sort kjole er på den ene side neutral og stilren, men alt efter hvilke accessories du leger med, har den mange udstrålinger. Kombineret med guldsmykker bliver den ekstravagant. Uden smykker er den sød og uskyldig at se på. 

3. Vaskede “washed” jeans – afslappet men chic!

Hvis jeans en dag går af mode, skal der ske noget meget markant i modeverdenen. Hvem ejer ikke et par jeans? Denim er som materiale tilgivende da det kan udgives en smule og samtidigt er et hårdført materiale. Dernæst passer de blå jeans sammen med en klassisk t-shirt og bliver nemt et go-to hverdagslook. Jeans passer til alle klassiske looks. Vidste du at ordene jeans og denim er opkaldt efter havne i Europa som var vigtige for handel i middelalderen?

4. Det klassiske look med ankelstøvler  

Den klassiske ankelstøvle findes ligeledes i rigtig mange klædeskabe. Den er nem at sammensætte med både bukser og kjole, og den giver et elegant finish til dine fødder. 

Den kan både være helt flad og praktisk eller chic med hæl.

I mange år var støvler som fodtøj forbeholdt mænd. De første støvler lavet til kvinder blev designet i 1840 og det var dronning Victorias fødder der fik æren.

For de ultimative klassiske looks kan du kombinere læderjakken, jeansene og et par lækre ankelstøvler.

5. Hvide eller lyse sneakers – prikken over i’et 

Kender du det, når man skal ud af døren og ikke kan finde noget at tage på? Her er det nemt at tage et par hvide sneakers og løbe ud af døren. De passer med en vis sandsynlighed sammen med de fleste bukser og mange kjoler/nederdele. De er nemme at gå i – specielt hvis du skal skynde dig. De giver et afslappet finish til dit look.
Ordet “sneaker” refererer til hvor lydløst det er at gå i gummisko sammenlignet med mere festlige sko med en hård hæl. Man kan så at sige “snige” sig rundt. 

Der er mange bud på mode som forbliver tidløs. Prøv også at kombinere nogle af klassikerne med et par af de hotteste nye beauty trends for et moderne tvist, der vil få dig til at se helt fantastisk ud. 

Happy shopping!