Honest Kiss: er det et seriøst firma?

Honest Kiss: er det et seriøst firma?

13. oktober 2020 Slået fra Af Marie

Her på bloggen har jeg tidligere skrevet om Honest Kiss – en webshop med et medlemskoncept. Jeg skrev dog mest om de produkter vi havde købt, og ikke så meget om konceptet i sig selv. Jeg har derfor valgt at skrive om siden igen. Denne gang er det for at dele min mening om konceptet, fordele og ulemper, og mine generelle oplevelser. Jeg vil også meget gerne høre fra andre for at se, om vi har forskellige oplevelser med firmaet. Here we go!

Hurtig opsummering: hvad er Honest Kiss?

Honest Kiss

Honest Kiss er en webshop. Ved første øjekast kan siden ligne så mange andre webshops med modetøj og kosmetik. Hvis du nærstuderer siden, finder du dog ud af, at der er to dele. Der er en del hvor alle kan shoppe, og dertil er der en eksklusiv medlemsdel. Vi er medlemmer, og derfor kan jeg ikke rigtig udtale mig om den del der ikke har med klubben at gøre. Så vidt jeg kan se, er det som en almindelig webshop med mærkevarer. De giver dog rigtig gode priser!

Det der gør Honest Kiss unik, er deres medlemsside. Her kan man som klubmedlem shoppe. Hver måned betaler man for medlemskabet. Det beløb man betaler, får man tilbage i kredit i form af gavekort. Man kan altså sige, at så længe man bruger dette gavekort, koster medlemskabet ikke noget ekstra. Og der er god mulighed for at bruge det. Du kan få mange forskellige produkter og modetøj, du kan prøve abonnementer uden at melde dig til, du kan få personlig træning og meget mere. Man kan derfor på ingen måde klage over, at der ikke er nok muligheder for at bruge disse gavekort.

Jeg har nemt ved at finde noget til mig selv, til Mikkel og også andre gaver når det er nødvendigt. Det fungerer som et abonnement. Det trækkes én gang om måneder, og der står at man altid kan opsige det (altså et abonnement uden binding). Hvis man ikke når at bruge hele sit gavekort en måned, mister man ikke kreditten. Man akkumulere altså de kreditter som man ikke bruger. Det kan være en fordel f.eks. op til jul, hvis man har mere behov for at shoppe der. Man skal ikke logge ind på Honest Kiss, der er altså ingen “kundeside” på den måde. Det er til gengæld rigtig simpelt; via e-mail får man tilsendt ens gavekortkoder som man bruger ved checkout. Ingen ko på isen der!

Kritikken af Honest Kiss?

kritikken

Det er ingen hemmelighed, at jeg har skrevet meget positivt om Honest Kiss. Jeg har dog alligevel besluttet mig for, at forholde mig til kritikken. Med kritikken mener jeg de få negative anmeldelser firmaet har på Trustpilot. Først og fremmest vil jeg sige at ALLE firmaer oplever at få dårlige anmeldelser fra tid til anden. Der er altid noget man kan forbedre, men det er også vigtigt at man som kunde spørger sig selv, om man kan være delvis skyld i problemet.

Kritik #1: medlemsbetingelser og priser er for uklare

Jeg har set nogle der klager over uigennemsigtigheden i forbindelse med medlemskabet. De mener, at det ikke er klart at man rent faktisk tilmelder sig et abonnement hos Honest Kiss. Min oplevelse er, at man skal huske at læse det der står. Hvis man rent faktisk læser teksten i forbindelse på deres annonce, står der at velkomsttilbudet omfatter et medlemskab. Længere er den ikke. Hvis man indtaster sine kortoplysninger uden at læse hvad man betaler for, er det klart at man kan føle at man kommer i klemme. På den ene side kan jeg godt forstå, at det kan være en irriterende oplevelse, men som forbruger bør man nu engang læse hvad man køber.

Kritik #2: man får aldrig sin gaveboks

Denne kritik har jeg til gengæld ingen forståelse for. For jo, man får sin gaveboks! Det virker til at folk helt misforstår hvordan man får sin gaveboks. Som firmaet også skriver, skal man uploade et par dokumenter, og ind på siden for at bestille boksen. Når man har betalt for fragten (jeg mener at have betalt ca. 40 kr), kommer gaveboksen på ingen tid. Disse trin man skal igennem, sender Honest Kiss via SMS eller e-mail, og man skal altså blot følge deres instrukser. Hvis man ikke gør det, kommer gaveboksen selvfølgelig ikke. Hvis man har problemer eller ikke forstår noget, kan man f.eks. kontakte deres kundeservice i stedet for at skrive en dårlig anmeldelse på Trustpilot. Det er i hvert fald min mening.

Kritik n#3: det et for dyrt!

For mig kan det være lidt svært at forholde sig til. Priser er relative, og det er folks holdning til priser også. Det er selvfølgelig dyrt hvis man ikke bruger sine Honest Kiss gavekort, eller hvis man kun bruger en lille del af kreditten. I så fald har man heller ikke meget at bruge et gavekort til, og man bør derfor også overveje at melde sig ud. Jeg kan godt se at det er mange penge hvis man er studerende eller har en begrænset indkomst. Men hvis man godt kan lide mærkevarer får man stor værdi for pengene!

Kritik n#4: man kan ikke komme i kontakt med deres kundeservice / dårlig kundeservice 

Her skal det siges, at jeg ikke har været meget i kontakt med Honest Kiss kundeservice. Jeg har skrevet til dem via e-mail, og det fungerede fint. Jeg er også typen der foretrækker skriftlig kontakt – så ingen klager herfra. Som jeg har forstået, er de lidt svære at træffe over telefonen. Men hvis man får god hjælp skriftligt, hvorfor er det så egentlig et problem? De skal vel alligevel slå én op i deres system, og det er 100% meget lettere via skrift. Det er også min oplevelse, at de svarer rigtig hurtigt via email, derfor vil jeg ikke sige at kundeservicen er dårlig. Hvor mange gange har man ikke prøvet at skrive til kundeservice andre steder og først fået svar adskillige dage efter?

Kritik #5: Gaveboksen er ikke gratis

Selve gaveboksen er faktisk faktisk gratis. Det man betaler for er en gavekortkode, og så selve fragten. Og i sidste ende får man stadig mere end man betaler for, og derfor synes jeg ikke det er værd at klage over. Der er ikke meget i livet der er gratis – og det bør man forstå som udgangspunkt for alle tilbud.

Det der gør, at jeg er fan af Honest Kiss!

Nu hvor jeg har opstillet de kritikpunkter jeg er stødt på, synes jeg det er på tide at komme med de positive ting der gør mig fan af konceptet hos Honest Kiss!

Fan punkt #1: en mega nice gaveboks!

Mikkel fik en mega fed gaveboks fra Axe i forbindelse med velkomsttilbuddet. Gaver? Ja tak. Gratis gaveboks? Endnu mere ja tak! Der er noget helt specielt ved at modtage en samling af produkter, som man selv vælger. Det føles helt unikt og jeg er kæmpe fan. Det er så dejligt at forkæle sig selv en gang i mellem! Jeg har også efterfølgende købt en gaveboks til mig selv med det månedlige gavekort. Jeg fik en Victoria’s Secret boks, og jeg har også været rigtig glad for mine produkter!

Fan punkt #2: et spændende udvalg!

Jeg er fan af shoppens udvalg. De har så mange spændende mærkevarer til gode priser. Dertil kommer den personlige træner, stylisten, aviserne, prøveabonnementerne og alt det andet. Der er virkelig meget man kan få med sine gavekort, og jeg kan derfor sagtens bruge hele kreditten (og mere hvis det var tilfældet). Jeg har også lagt mærke til, at der kommer nye produkter hver gang jeg er derinde! Det er rigtig vigtigt at man hele tiden får noget nyt at kigge på, og det viser også at konceptet udvikler sig mere og mere.

Fan punkt #3: inspiration – ja tak.

Inspiration er der rigtig meget af hos Honest Kiss. Man kan nemt finde inspiration til sit nye look eller den kommende sæson. For mig har det også stor værdi, da jeg tit skal finde gaver til venner og familie, men mangler idéer og forslag. Her er Honest Kiss bare super, jeg løber aldrig tør for idéer. Jeg har haft meget nemmere ved at finde spændende gaver!

Fan punkt #4: God service!

Som jeg nævnte længere oppe, har jeg fået rigtig god service. Det er vigtigt at pointere, for det er bestemt ikke tilfældet alle steder. Jeg sætter stor pris på hurtige svar og venlig service. Selvfølgelig kan kundeserviceagenter ikke ændre på konceptet eller gøre undtagelser. Det er dog ikke deres skyld, og derfor er det ikke fair at beskylde dem hvis man er utilfreds med noget.

Fan punkt #5: Fede content sider på de sociale medier!

Jeg følger også Honest Kiss på de sociale medier. Jeg synes de uploader noget spændende content og det er også en god inspirationskilde. Det er dejligt at have noget flot at kigge på, og det bekræfter mig også i, at det er et seriøst firma som har en mission om at skabe noget inspirerende og spændende.