Fodpleje: sådan plejer du bedst dine fødder

Fodpleje: sådan plejer du bedst dine fødder

Slået fra Af

Når man bor i et land med en lang vinter, er fødderne en kropsdel som er gemt meget væk. Sko, støvler, strømper og hjemmesko er nødvendige. Til gengæld kan det også betyde at det er en kropsdel som nemt bliver glemt indtil foråret slår igennem. Her kan vi pludselig se, hvor forsømte de små fusser er blevet. Derfor er det en god idé at gå op i fodpleje året rundt

Fodpleje til hverdag – gode råd

Måske tænker du “åh nej, er fodpleje noget jeg burde bruge en masse tid på?”. Bare rolig, svaret er nej. Der et et par simple ting du kan huske på, som dine fødder vil takke dig for. En af dem, er hvilken type sokker du bruger. Hvis du har tendens til at få fugtige fødder, er det en god idé at vælge svedabsorberende sokker. Du kan også sørge for at rotere dine sko, så du ikke bruger det samme par hver dag. Husk at lufte dine sko, og hvis de er blevet våde eller fugtige, skal de være tørre inden du bruger dem igen. Vask dine fødder grundigt, tjek om der sår eller andre uregelmæssigheder og hold huden mellem tæerne tør. 

Hverdag: Fodpleje om vinteren 

En hård vinter kan ligeledes være hård ved fødderne. Du kan med fordel anskaffe en god og fedtet creme. Brug den et par gange om ugen, og giv dine fødder tid til at tørre inden de igen bliver pakket ind i strømper eller sko.

En rigtig stor del af korrekt pleje er også at vælge de rigtige sko. Først og fremmest er det vigtigt at skoene ikke klemmer. Dernæst er mange “pæne” sko er ikke fodvenlige. Hvis du gerne vil se godt ud, men samtidig skåne dine fødder, kan du vende dig til at have et par skiftesko med i tasken. Du kan også have et fast par liggende i bilen.

Hverdag: Fodpleje om sommeren   

Når det bliver sommer bliver vi automatisk mere opmærksomme på emnet. Når vi finder sandalerne frem, kan vi pludselig se alle tørhederne. Til gengæld, bliver vores fødder også luftet. En af de vigtigste ting du kan gøre, er faktisk at lade dem ånde. 

Find de åbne sko frem, og lad støvlerne stå lå lang tid så muligt. Pas dog på med klipklapper – de giver typisk ikke den bedste støtte. Husk også solcreme! Fødder er meget udsatte da solen typisk står lige på. 

Når de små fusser skal have hele turen

Det kan være en god investering at gå til en fodterapeut. Alternativet er at lave din egen lille fodplejedag. Find en balje frem, brug en fugtgivende badesalt og giv dig selv en lille massage. Sørg for at tørre godt bagefter, og find den fugtgivende lotion frem igen. Du kan også bruge vaseline. Det kan også være en god idé at eksfoliere, men pas på, hvis du er i tvivl om hvornår du bør stoppe, bør du se en professionel fodterapeut.

Hold øje med dine fødder, mærk efter hvilke sko du går godt i og sørg for at give dem luft.
Fodpleje er heldigvis ret nemt!

Og når du nu er i gang, så kan du også overveje at give din krop lidt ekstra forkælelse med en gang tørbørstning. Det er billigt og super effektivt, og din krop vil helt sikkert takke dig!