Er Coupon Pilots svindel? Min oplevelse

Er Coupon Pilots svindel? Min oplevelse

Slået fra Af

For et stykke tid siden så jeg en reklame for noget der hed Coupon Pilots, som jeg mistænkte for at være svindel. Efter min første oplevelse med dem, kom jeg noget i tvivl om hvor vidt det måske var fup. Jeg har før været ude for at blive “snydt” af reklamer jeg har set på nettet. Heldigvis har jeg opdaget det i tide (de fleste gange), men igen her blev jeg nervøs. Det kan være svært at gennemskue hvornår noget er “legit” og om det er et firma man kan stole på. Det kan være behjælpeligt at læse om andres oplevelser, specielt hvis du har været i præcis samme situation.  

Du kender det måske. Man sidder på nettet og “scroller” lidt op og ned gemmen de sociale medier. Der er rigtig mange reklamer, men de fleste lægger man knap nok mærke til. Der er dog små ord som jeg alligevel lægger mærke til i farten. Det kunne være “gratis”, “tilbud” eller “spar 70%”. For det meste er det selvfølgelig ikke scams, men det kan være svært at finde ud af før det er for sent, med mindre man aldrig køber noget på nettet. Jeg kan generelt godt lidt at købe ting på nettet. Sko, tasker, makeup, solbriller, etc.

Historien bag min bekymring: Coupon Pilots svindel?

Er Coupon Pilots svindel? Jeg blev bekymret efter at have handlet med dem. Mest af alt fordi jeg er lidt nervøs ved at handle på nettet når det handler om firmaer jeg ikke kender i forvejen. Jeg er nemlig før blevet “snydt”.

Det skete for et par år siden hvor jeg ville købe en gave til min kæreste, Mikkel. Der var tilbud på et ur, som jeg vidste at han rigtig godt kunne lide. Det var et mærke jeg ikke var super bekendt med, og bed derfor ikke mærke i at prisen næsten var for god til at være sand. Efter at have bestilt uret, blev der to gange yderligere trukket penge på min konto, men der stod ikke firmaets navn. Jeg måtte have fat i min bank for at finde ud af hvad pengene gik til. De kunne fortælle, at pengene gik til samme bagmænd som firmaet med uret. Jeg spærrede selvfølgelig mit kort, men de nåede at trække over 500 kr. Det var rigtig øv, men jeg læste senere om andre der havde haft samme problem.

Netbutikken er for længst lukket så lige dem er der ikke grund til bekymring for. Det har dog gjort mig ekstra opmærksom.

Det værste af det hele var næsten at jeg følte mig rigtig dum. Hvordan kunne jeg blive snydt på den måde? Der er det vigtigt at huske på, at sådanne bagmænd er yderst intelligente. Mange gange er det umuligt at vide, fordi hjemmesiden ser ægte ud og måske endda ligner mange andre sider.
Det er derfor vigtigt ikke at skyde skylden på sig selv. Det eneste man kan gøre er at lære at sine fejl, og være yderst forsigtig. Man er typisk mere opmærksom på faresignaler, når man før er blevet snydt, eller har været ude for noget ubehageligt.

Nok om mine ubehagelige oplevelser og nu til Coupon Pilots svindel spørgsmålet.

Er Coupon Pilots svindel, eller hvad?

Gavekort

Da jeg først så reklamen for firmaet, tænkte jeg, at det godt nok så godt ud. Jeg tænkte ikke lige umiddelbart at Coupon Pilots var svindel. Reklamen jeg så omhandlede en gaveboks. I denne gaveboks kunne man sammensætte forskellige makeupprodukter og så betalte man et beløb for at få den leveret. Eller det troede jeg.

Jeg indtastede mit kortnummer for at betale en mindre beløb, som jeg troede var for levering. Inden da, læste jeg dog de betingelser der var beskrevet.

Kort fortalt stod der, at man tilmeldte sig en klub, som kostede 345 kr per måned. I denne klub kunne man få sine penge tilbage via gavekort som indløses i webshoppen. Der stod også at man kunne opsige abonnementet når som helst. Jeg turde næsten ikke indtaste mine kortnumre. Jeg valgte at lytte til min bekymring, og jeg gik derefter ind på deres hjemmeside, altså udenom selve reklamen. Her blev jeg mere tryg. Hjemmesiden sagde det akkurat samme hvad angår abonnement, priser og vilkår.

Jeg gik også ind på Trustpilot for at tjekke om Coupon Pilots var svindel. Der var en del gode anmeldelser, selvom nogle af dem virkede lidt begrænsede i beskrivelsen. De fleste negative anmeldelser jeg fandt, virkede til at omhandle misforståelser eller kunder der ikke havde kontaktet kundeservice for hjælp.

Jeg gik tilbage til siden fra reklamen. Jeg lavede betalingen og håbede inderligt, at jeg havde lavet nok research. Er Coupon Pilots svindel mon? Det var jeg endnu ikke klar på at besvare.

Jeg fik aldrig min gaveboks – eller?

Efter betalingen kom der nogle SMS’er og emails fra dem, men jeg gjorde ikke meget ved det. Jeg håbede bare på at få min gaveboks, og derved konkludere at Coupon Pilots ikke er svindel. Jeg holdt også meget øje med min konto for at se om der blev trukket penge, som jeg ikke havde sagt ja til. Det gjorde der heldigvis ikke.

Jeg ventede dog i en uges tid, men jeg havde stadig ikke fået gaveboksen. Jeg valgte at skrive til deres kundeservice.

Det viste sig at jeg ikke havde færdiggjort bestillingen af gaveboksen. Først var jeg noget forvirret over hvad de mente. Jeg tjekkede dog mine beskeder og min indbakke, og rigtig nok, jeg manglede noget for at modtage gaveboksen:

  • Først og fremmest skulle jeg bekræfte min alder og den adresse jeg havde indtastet. Set gjorde jeg ved at klikke på et link i en SMS de havde sendt. Jeg kunne uploade et ID af en art og et adressebevis i form af regning etc. Det gjorde jeg med det samme, og jeg fik en besked om at dokumenterne var godkendt. Yay!
  • Dernæst skulle jeg rent faktisk bestille gaveboksen. Der var jeg noget forvirret. Havde jeg ikke allerede bestilt den? Jeg gik tilbage i mine mails og læste rigtig nok, at det jeg havde fået tilsendt var en gavekortkode. 
    For at bestille gaveboksen skulle jeg gå ind på siden, tilføje den til kurven, fortsætte til checkout, og betale med den gavekortkode jeg havde fra dem. Herefter skulle jeg betale for fragten. Øv, tænkte jeg. Det var heldigvis kun ca 40 kr. Alligevel var jeg lidt ærgerlig over, at det gik fra 6 kr til 46 kr. Sådan er det og endelig havde jeg gennemført hele processen!

Min gaveboks kom med posten efter ca 5 dage. Den indeholdt alt det jeg havde bestilt, da jeg selv havde sammensat de produkter jeg foretrak. Jeg var SÅ glad og lettet, og et skridt nærmere ikke at tænke at Coupon Pilots er svindel.

Grunden til at folk tror at Coupon Pilots er svindel

coupon pilots svindel

Jeg forstår godt, hvis man kan komme til at tro, at det er svindel. Hvis man ikke læser de SMS’er og de e-mails man får fra firmaet, kan man nemt få den opfattelse. Det samme gælder hvis man ikke læser det der står i tilbuddet. Så er Coupon Pilot svindel firmaet over dem alle? Nej. Det der med at tilbyde abonnementer mod en gratis gave er ret almindeligt kan jeg forstå. Det er rigtigt at det kan være lidt kringlet at finde ud af det med gaveboksen. På den anden side, skal man bare følge de instruktioner man får tilsendt. Easy enough!

Så, det store spørgsmål: er Coupon Pilots svindel? Nej!

Gode råd til at undgå svindel på nettet

På baggrund af mine egne oplevelser, vil jeg gerne dele et par gode råd hvad angår sikker handel på nettet. Du kan også tjekke forbrugermagasinet Tænks guide hvis du har lyst.

Her er mine råd:

  • Læs altid altid altid det med småt. Der er regler for hvor tydeligt det skal være, hvis man for eksempel tilmelder sit et abonnement. Det kan dog være svært at få øje på det hele hvis man har travlt. Derfor er det vigtigt ikke at tage forhastede beslutninger.
  • Do your research! Søg lidt på nettet for at se hvad folk siger. Se om hjemmesiden ser ægte ud. Hvis der er dårlige anmeldelser, som næsten alle firmaer har, så prøv at vurdér, om det er kunden der har misforstået noget, eller om der rent faktisk er et problem. Det er menneskeligt at fejle, og det gælder også for virksomheder.
  • Hvis noget er for godt til at være sandt, så er det nok også tilfældet. Hvis noget er gratis eller meget billigt, skal firmaet jo tjene sine penge på en anden måde. Vær kritisk og prøv at forstå hvor deres indtægt i så fald skal komme fra. Det betyder dog ikke at alle gode tilbud er svindel, det handler snarere om at bruge sin sunde fornuft.
  • Brug et kreditkort med flere rettigheder. Vidste du at nogle betalingskort giver én flere rettigheder end andre? Hvis du har et betalingskort, hvor du nemmere kan lave det der hedder en “cashback”, vil det sige at du kan annullere betalingen og derved få pengene tilbage. Sådanne kort er ikke gratis, men måske det er det værd?

 

Afslutningsvis vil jeg sige, at dette selvfølgelig kun er baseret på mine egne oplevelser. Jeg kan ikke garantere for hvad andre oplever, eller om der har været ændringer siden jeg har været igennem processen. I min optik er Coupon Pilots ikke svindel.

Skrevet af Marie