Sådan vælger du den perfekte læbestift til sommeren!

Sådan vælger du den perfekte læbestift til sommeren!

Slået fra Af

Det er nu heldigvis en del år siden at læbestiften for alvor kom tilbage som en must-have. Dette kan gælde både til hverdag, til aften og til fest! Den rigtige farve og den rigtige type kan være svær at vælge. Der er mange parametre: ens hudfarve, ens hudfarves undertone, ens læbeform og selvfølgelig hvilken udstråling man går efter. I dag kigger jeg nærmere på de perfekte sommer-shades og hvordan du vælger den rigtige.

De bedste sommerfarver til læbestiften

Nu hvor sommeren snart at klar til at solkysse vores blege vinterhud, er det på tide at finde sommertøjet og sommer-makeuppen frem. Med de varmere temperaturer, de lyse nætter og de arrangementer der tilhører, tør vi typisk en smule mere. Se i øvrigt et sjovt eksempel på at turde noget mere i denne artikel om verdens største læbestift.

A young girl walks in the park and smiles Premium Photo

Med sommeren på vej er det på tide at lufte den garderobe som har været gemt væk i en 9 måneders tid. Det samme gælder for vores læber. Det er nu vi finder de mere modige, men også delikate, farver frem – sommeren skal fejres. Vi får måske lyst til at bruge varmere farver, som passer til vores humør

Læbestifter som har domineret catwalken for sommeren 2020

Hvis vi tager et kig på de trends inden for læbestift som er ekstra hotte denne sommer, kan vi ikke komme udenom den helt helt røde, “hot red”. Vi er ovre i en postkasserød, den modige og mest “røde” røde farve der findes. Den kan både bæres som den skinnende glossy version, men der kan også vælges en mere mat finish. 

I en kontrast til denne “statement” røde farve, finder vi de mere nude farver som også dominerer catwalken. Nude har over de sidste år været et populært valg, og dette fortsætter. Det nye i år er at der er kommet en lille “peachy” undertone til de ellers så neutrale nude farver. Det tilføjer et strejf af sommer til dine læber, og er direkte inspireret af 70’ernes farver. En nude med et lille strejf af varm farve, kan give et ellers neutralt look det sidste der skal til, for at gøre det spændende. 

Woman painting her lips with liquid lipstick, close up. Premium Photo

Et lille tip: har du en læbestift som du er rigtig glad for, men synes du den er lidt for vinter-agtig? Tag en lipgloss med en varm farve som passer til, og brug den over din vinterfavorit. Voilà! Du vil med det samme se hvordan friskheden skinner igennem

Hvordan finder jeg den rigtige sommerfarve til mig?

Hvis du gerne vil eksperimentere med den modige røde, men er lidt usikker, kan du starte med en liquid lipstick hvor du bedre kan styre mængden af farve. Du kan også få varianter, som næsten går over i lipgloss. De giver den samme farve, men er ikke lige så pigmenterede. Hvis du er vant til at bruge mørkere farver til dine læber, og er glad for dette look, kan du nemt vælge en mørk nude. Det kan være en anelse sværere at finde en mørk nude som har den varme undertone. Det kan være en god ide selv at eksperimentere ved at blande to læbestifter. Dette er liquid lipsticks også ideelle til, da du kan nemmere styre hvilken farve der skal dominere.
For ekstra dybdegående information kan du også prøve at kigge på denne super guide som forklarer, hvordan man finder en flatterende farve til ens udseende.