Vores sommerferie til udlandet er aflyst, hvad gør vi nu?

Vores sommerferie til udlandet er aflyst, hvad gør vi nu?

Slået fra Af

Vi skulle have været på sommerferie til Costa del Sol i Spanien dette år, men med den frygtelige Corona-virus, der hærger verden, ser det ud til, at de planer er aflyst. Vi har derfor besluttet os for at lege turister i Danmark i stedet, og se hvilke anderledes oplevelser vi egentlig har lige rundt om hjørnet.

Der er heldigvis masser af muligheder for sommerferie og oplevelser i Danmark

Sommerferie i Danmark

Vi er selvfølgelig drøn ærgerlige over, at vi nok ikke kommer ud at rejse i vores sommerferie år. Vi vælger dog at se positivt på det og få det bedste ud af situationen. Vi har derfor besluttet at tage på oplevelser rundt i Danmark i stedet.

Som I ved, så elsker vi jo at rejse til andre lande og opleve noget andet end de typiske seværdigheder (læs evt. om vores tur til London her). For at få lidt ekstra feriestemning har vi derfor forsøgt at finde nogle spændende, anderledes oplevelser, der også så så vidt muligt giver en lille smule fornemmelse af at være i et andet land end Danmark. Så hvis din sommerferie også er røget i vasken, så kig med her og bliv inspireret til nye oplevelser.

Tag til Vikingemuseet hvor du kan prøve at klæde dig ud som en viking

Vikingemuseet i Roskilde har en masse spændende ting fra Vikingetiden, men det mest imponerende må være deres mere end 1000 år gamle vikingeskibe. De har faktisk hele 5 skibe i museet, der alle er propfyldt med historie. 

Der er dagligt guidede ture, så man kan lære alt om hvordan livet foregik dengang. Hvis man har lyst, kan man også få lov til at prøve at klæde sig ud i rigtig vikingetøj. Så kan man få fornemmelsen af, hvordan de levede og så ud dengang. Det er en sjov oplevelse for både børn og voksne, og kan helt sikkert anbefales at prøve. 

I Nationalpark Thy kan du opleve rå natur og drømme dig væk til andre lande

Sommerferie med vild natur ved Vesterhavet

Nationalpark Thy ligger i det mest nordvestlige hjørne af Jylland, og parken spænder over mere end 12 kilometer. Det er et populært sted for vandre- og cykelture. Det forstår man godt, når man ser den flotte natur, der er i området. Tjek deres hjemmeside ud lige her: https://nationalparkthy.dk/. Parken er placeret ud til Vesterhavet, så der er masser af frisk havluft, når man går rundt. Landskabet er barskt, men som sagt virkelig smukt. Det giver virkelig en illusion af at være et helt andet sted end i Danmark. 

Se store flokke af vilde heste løbe frit i naturen på Langeland

Hvem skulle have troet, at der stadig fandtes vilde heste i Danmark? Vi gjorde i hvert fald ikke, før vi faldt over en artikel, der beskrev hvordan de vilde heste løber frit rundt på Langeland. Hestene er især koncentreret omkring en bakke der hedder Ørnehøj, så vi anbefaler at tage på udflugt i området deromkring. 

Så længe man sørger for ikke at forstyrre eller på anden måde genere hestene, er det helt okay at gå ture i området, tage billeder, lave picnic eller hvad man nu har lyst til. Helt sikkert en sjov og anderledes oplevelse, og så er det endda gratis. Bedre bliver det da næsten ikke. Vi håber, at disse ideer har været med til at give lidt inspiration til oplevelser i din sommerferie, eller på andre tidspunkter hvor du trænger til at prøve noget nyt. God fornøjelse og god sommerferie!