Tag på overnatning i shelter og oplev skøn dansk natur

Tag på overnatning i shelter og oplev skøn dansk natur

Slået fra Af
De seneste par år er det blevet vældig populært at tage på overnatning i shelter rundt i Danmark. Der er mange skønne steder at se, og for mange folk giver det lige det ekstra, i stedet for at campere i telt. Vi besluttede derfor, at det skulle vi da også prøve.

Hvad er en shelter for noget og hvordan booker man den?

En shelter er en lav kasseformet træbygning med løftet gulv, et stort tag og typisk den ene langside åben. Overdækningens konstruktion giver mulighed for at ligge i læ og dermed overnatte relativt beskyttet for både regn og vind. Nogle steder er der bygget flere tæt sammen, så der er plads til mange overnattende samtidig. Andre steder er kun til mere primitivt brug.

Der findes mange shelters rundt omkring i hele Danmark. Nogle er til fri afbenyttelse efter “først-til-mølle” princippet, mens andre kræver booking gennem en tilknyttet hjemmeside. Det er lidt smag og behag om man foretrækker den ene eller den anden model. 

For det meste er folk gode til at deles om pladsen især de steder hvor der ikke kræves booking, så der altid er plads til en ekstra. Kommer man dog mange sammen, eller vil man gerne være sikker på at kunne have sin plads i ro og fred, ja så kan det altså være en god ide at booke inden brug. Det koster typisk 5 eller 10 kr., der går til ejeren af grunden til vedligeholdelse af området. Er du interesseret i at prøve at booke en shelter, så kan det gøres her: https://bookenshelter.dk/

Vores egen oplevelse i shelter – hvordan gik det så?

Som sagt ville vi også prøve at kaste os ud i en overnatning. Vi besluttede os for at booke en overnatning i Rantzausminde på sydfyn. Vi valgte netop dette sted, fordi det ligger i et skønt område med masser af grøn natur og skov. Så vi så virkelig frem til at nyde naturen i fulde drag. 

Vi ankom til pladsen tidligt om eftermiddagen og fik pakket det hele ud. Jeg havde min yndlings rejsetaske med som jeg også brugte da vi var i London, da der kan være virkelig meget i den uden at den føles proppet. Og uden hverken vand eller toilet på pladsen, så var det nødvendigt med lidt af hvert som proviant til turen.

Shelter i skoven

Efter at have pakket ud, gik vi en lang tur i skovområdet, og det var endda flottere end vi havde regnet med.  Da vi kom tilbage, blev bålet startet, maden sat over, og så var vi ellers klar til at hygge. Omkring ved en 23-tiden gik vi til ro og sov til cirka klokken 7, hvor vi blev vækket af fuglesang. Så det kunne simpelthen ikke være mere idyllisk. Man sover i øvrigt helt fantastisk med blot en sovepose og et liggeunderlag, så der er ingen grund til at være nervøse for komforten. 

Vi spiste lidt morgenmad samtidig med, at vi pakkede vores ting sammen og ryddede op omkring bålpladsen, så området var fint til de næste. Et par timer efter var vi klar til at drage hjemad igen, men vi er begge to helt enige om, at det ikke er sidste gang vi prøver sådan en overnatning. Så stor anbefaling herfra!